Forgószék lábkereszt

Egy jó lábkereszt nélkülözhetetlen ahhoz, hogy széked stabilan és biztonságosan elbírjon.

Az Antaresnél számtalan lábkereszt közül választhatsz, melyek eltérő kinézetükkel különböző stílusú székekhez passzolnak. De ami a legjobb, hogy minden lábkeresztünk kompatibilis egymással, vagyis ha általunk gyártott széket rendelsz, szabadon kombinálhatod bármely forgószékünket bármely lábkereszttel. (Kínai eredetűek eleve tartalmazzák a lábkeresztet, így ezeknél teljes áron lehet megvásárolni az eltérő lábkeresztet!)

Gondolkodtál már rajta, hogy miért 5 ágú a legtöbb lábkereszt?

Ennek oka az, hogy ennyi ág biztosítja a tökéletes kompromisszumot stabilitás és a terhelés megfelelő eloszlása között. A páratlan számú lábkereszttel szerelt székek stabilabbak, mint a páros lábúak. Egy három ágú lábkereszt esetén aránytalanul erősre és hosszúra kellene méretezni az egyes lábakat ahhoz, hogy bírják a nagyobb terhelést is, ugyanakkor hátradőlés esetén ne billenjen fel a szék. Ha hozzáadunk még 2 lábat, a stabilitás nem romlik, de az egy lábra jutó terhelés jelentősen csökken, és az egyes lábak hossza is optimalizálható.

A lábkereszt anyaga szerint lehet műanyag és fém. A kettő közötti választás leginkább egyéni preferencia kérdése, ugyanis bár a fém lábkeresztet gondolhatjuk erősebbnek és tartósabbnak, műanyag lábkeresztjeink is kiváló minőséget képviselnek, így e tekintetben az átlag felhasználó nem fog különbséget találni.

Az Antares kínálatában 10 db lábkeresztet találsz, amelyek között van fém és műanyag, lekerekített és szögletes, kisebb és nagyobb méretű. Minden székünkhöz van egy alapértelmezett lábkereszt, amit a termék fotóin, illetve az adott termék leírásában láthatsz. De ha neked szimpatikusabb másik, eltérő lábkereszt, akkor rendelheted székedet azzal is (amennyiben Antares saját gyártású székről van szó).
A kinézett széket országosan elérhető viszonteladóink valamelyikénél próbálhatod ki, és vásárolhatod meg.