Életünk jelentős részét töltjük munkahelyünkön. Ez számítógépes munkavégzés esetén azt jelenti, hogy átlagosan évente legalább 2000 órát ülünk monitor előtt. Tehát a forgószék választásánál nem érdemes kompromisszumot kötni, és egy „nem rossz” vagy egy „egész kényelmes” székben eltölteni ébren töltött óráid jelentős részét. Az Antaresnél 4 innovatív, üléskomfortot fokozó, az egészségmegőrzést támogató kiegészítő közül választhatsz, melyet egyedi igény alapján beépítünk széked ülőlapjába!

A képernyő előtti munkavégzéssel a legnagyobb probléma az, hogy testünk szinte mozdulatlan pozícióban van hosszú órákon keresztül. Az izmok elfáradnak, túlerőltetődnek, és megmerevednek. Ez ellen két dolgot tehetünk: Legalább óránként egyszer, de lehetőleg gyakrabban álljunk fel pár percre, és tornáztassunk meg egy kicsit testünket. Ha ez nem megoldható, már az is sokat segíthet, ha csak sétálunk egy kört az irodában.

A másik, talán kevéssé nyilvánvaló megoldás, ha váltogatjuk a testhelyzetünket munka közben. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy több különböző keménységű ülőlappal ellátott széket felváltva használunk. Ez persze nemcsak sok helyet foglal, de meglehetősen költséges is lenne.

 

EFC üléspárna

Az EFC, vagyis Energy Free Comfort üléspárna egy ülőlapba építhető kiegészítő, mely lehetővé teszi a párna keménységének állítását. Ez az innovatív magyar találmány kizárólag az Antares termékeihez elérhető. A változtatható keménységű ülőlappal két széket kaphatunk egy áráért, vagyis mind a kemény, mind a puha ülőlapos szék egyazon ülőgépben érhető el.

Hogyan működik? Az ülőlapba épített párna egy szeleppel van ellátva, amely nyitható és zárható. Amikor a szelepet kinyitod, a párnából távozik a levegő, s így puha ülőlapot kapsz. Ha a szelepet ekkor zárod, az ülőlap puha marad, ha nyitva hagyod, a párna újból megtelik levegővel, ha felállsz a székből. Ha ezután zárod, akkor az ülőlap ismét kemény lesz.

Így saját szükségleteidnek megfeleleen tudod a nap folyamán, 2 másodperc alatt széked ülőlapjának keménységét állítani.

 

TRM táskarugós matrac az ülőlapban

A TRM mozaikszó a Táskarugós matracot takarja. A táskarugó fő előnye a hagyományos szivacsokhoz képest, hogy sokkal rugalmasabb ülőlapot biztosít. Az Antares székekbe épített táskarugós rendszer segítségével az ülőlapban található 16 darab különálló rugó egymástól függetlenül képes mozogni. A matrac a szék ülőlapjának közepén helyezkedik el, fokozott rugalmasságot, és ezáltal magasabb üléskomfortot biztosítva.

 

Memotouch memóriahabos szivacs az ülőlapban

Az ágymatracok után az Antares irodaszékeihez is elérhetővé vált a memóriahabos szivacsozású párna. De hogyan segíti kényelmesebbé tenni az irodaszékedben való ülést? A memóriahabos matrac kialakításánál fogva pontosan ott nyomódik be, ahol terhelés éri, ezáltal tehermentesíti a gerincet és biztosítja a megfelelő vérkeringést. Ezzel csökkenti a szövetekre és izmokra jutó nyomás mértékét. Tehát a memóriahabos ülőlap nemcsak kényelmes megoldás. de segít mérsékelni az ülőmunka káros következményeit.

 

Side kagylósított ülőlap

A SIDE elnevezés egy, az ülőlapba épített patkó alakú extra szivacsozást takar. Kinézetre hasonlóan néz ki, mint a sportautók kagylóülései, de míg ott a kanyarokban szükséges oldaltartást szolgálja a kagylósítás, irodaszékek esetén a kényelmet fokozza ez a választható kiegészítő. Formája miatt jobban illeszkedik az emberi testhez, mint  a hagyományos ülőlapok, ebből kifolyólag nagyobb felületre oszlik el a testsúly, vagyis kevéssé terhelődnek a comb és a fenék izmai. Így hosszabb ideig lehet rajta ülni anélkül, hogy ülőizmaink elfáradnának.

 

Az alábbi széktípusokba elérhetőek a fenti üléskomfort és ergonómia fokozó extrák:

BOSTON, CINQUE, FLUA, FLUTE, YPSILON, XENIA