hálós vagy szövetes háttámlával felszerelt forgószéket válasszak

Mind a kárpitozott, mind a hálós háttámláknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Hogy kinek melyik a jobb választás, függ a felhasználási körülményektől, és természetesen az egyéni ízléstől is.

Ha nem tudod eldönteni, hogy hálós háttámlával felszerelt, vagy hagyományos, kárpitozott támlás széket válassz,  akkor ez a cikk neked szól. Elolvasása után könnyebben fogsz tudni dönteni, és egyúttal olyan széket választani, ami a Te igényeidnek jobban megfelel.

Személyre szabott megjelenés

Mg hálós székeink többféle színben elérhetőek (pl kék, narancs, szürke, zöld, fekete), addig a szövetes háttámlával szerelt székek ennél sokkal többféle variációban elérhetőek. Hagyományos, kárpitozott háttámlás székeink esetében nemcsak jóval több színváltozatból lehet választani, de a különböző kárpitcsaládok más-más tapintású, textúrájú szövetei jóval magasabb fokú személyre szabhatóságot biztosítanak.

Szellőzés

A hálós háttámlával szerelt székek leginkább szembetűnő tulajdonsága a kiváló szellőzés, amely főleg melegebb napokon jelent komoly előnyt. A légáteresztő háló segít csökkenteni nyáron az izzadást, és kellemes szellős érzetet biztosít, szemben a kárpitozott székekkel, amelyekben a legforróbb napokon kellemetlenné válhat az ülés a kevésbé jó szellőzés miatt.
Azonban ha fázós vagy, a hálós székek légáteresztő tulajdonsága hátrány is lehet számodra a hűvösebb napokon.

Kényelem

Az, hogy kinek melyik háttámla típus a megfelelőbb, egyéni ízlés kérdése. A kárpitozott támla puhasága vagy a hálós háttámla rugalmassága egyaránt nagyon kényelmes és ergonomikus háttámasztást tesz lehetővé.
Azzal is számolni kell a döntéskor, hogy a szövetkárpit jól megszokott, kellemes tapintású anyaga után furcsának tűnhet a hálós székekre jellemző, műanyagosabb, hűvösebb érzet.

 

Kinézet

Ez a szempont szintén ízlés dolga. A hálós forgószékeket modern, minimalista design jellemzi, ezzel eleganciát kölcsönözve otthonodnak vagy irodádnak, míg a kárpitozott típusok mellett a klasszikus kinézet és a számtalan lehetséges szín szól.

Tisztítás

Tisztításukkor a kárpitozott székeket először érdemes átporszívózni, majd puha kefével, esetleg kendővel és langyos szappanos vízzel áttörölni.
Hálós székeknél javasolt a gyakoribb porszívózás, mert a porszemek, morzsák beragadhatnak a háló réseibe. Folt esetén szintén alkalmazhatjuk a kendőt és a szappanos vizet, azonban hálós felületek esetében óvatosabbnak kell lennünk, mert ha túl erősen dörzsöljük, az anyag kibolyhosodhat.

Tartósság

A kárpitozott székeket tartósabbnak gondolhatjuk, mint a hálós társaikat. Ezzel együtt a különbség nem jelentős. A tartósság tekintetében inkább számít az adott termék árkategóriája és minősége, mint az, hogy hálós vagy kárpitozott támlával készül-e. Az Antaresnél kapható hálós székek olyan minőségi sztenderdek szerint készülnek, amelyek a kárpitozott székekkel megegyező tartósságot garantálnak.

Költségek

Költségek szempontjából nincs jelentős különbség. Széles kínálatban elérhetőek mind kárpitozott, mind hálós háttámlával szerelt székeink, az olcsóbb típusoktól (hálós: TENNESSEE, kárpitozott: MEGANE) egészen a csúcskategóriás termékekig (hálós: ERGOHUMAN, kárpitozott: CONCORDE)

Reméljük most már könnyebben el tudod majd dönteni, hogy hálós, vagy kárpitozott támlás forgószéket szeretnél. Vásárlás előtt érdemes lehet kipróbálnod a választott széket. Ezt viszonteladó partnereinknél teheted meg.