Antares székkárpitok

A kárpitok műszaki jellemzésének legfontosabb mérőszáma a Martindale-mutató, ami a kopásállóságról szól. Azt mutatja, hogy egy ember hányszor ülhet bele egy adott kárpittal bevont székbe anélkül, hogy annak szövete komolyabb elváltozást mutatna.

E vizsgálat a Martindale-teszttel történik, amit egy speciális, erre kifejlesztett berendezéssel végeznek. A teszt során a kárpitokat meghatározott felületi nyomással, adott minőségű dörzsvászonnal dörzsölik, amíg azon észrevehető elváltozás, pl. az első szálszakadás nem jelenik meg. A Martindale-szám azt jelöli, hogy az adott kárpit a teszten legalább mennyi dörzsölési ciklust követően is sértetlen maradt. Az Antares kínálatában az itáliai Bondai (BN) kárpit bír a legmagasabb értékkel, 150 000 a Martindale mutatója. Ami azt jelenti, hogy normál használat mellett kb. 20 évig nem kell szemmel látható kopástól tartani, ha ilyen szövettel van a szék kárpitozva.

Alapkínálatunkban 11 különböző kárpit-család, és összesen több, mint 100 különböző kárpit található meg. A belépő szintet a Cagli (C) kárpitok jelentik, melyek az alsóbb kategóriás székekhez elérhetőek. Közép és felső- kategóriás széktípusok esetén a belépő kárpit az Alova (AV) és a Mesh (MS).

Az Alova (AV), Bali (BA), Bondai (BN), Cagli (C), Lana Eco (LE), Sawana (SW) kárpitok mindegyike szövet, különböző színekkel és textúrákkal.

Nimes (NM) kárpitunk hálós és szövetes székek kárpitozására is használható, ennek köszönhetően az olyan forgószékek, amelyeknek  szövetes ülőlapja, és hálós háttámlája van, egységes színű és textúrájú ülő- és hátlapot is kaphatnak.

A Mesh (MS) remek szellőzése, modern megjelenése miatt vonzó alternatíva. Elérhető fekete, fűzöld, és narancssárga színekben.

Ha a tisztán tartás a fő szempont, akkor vess egy pillantást műbőr kárpitjainkra: legtöbb széktípusunkat elegáns, számos színben elérhető, könnyen tisztítható Santos (ST) és OP (Optio) textilbőrrel, vagy kimondottan egészségügyi területen való felhasználásra ajánlott Arizona (AZ) orvosi műbőrrel is rendelheted. Ha pedig a presztízs is lényeges, kiváló minőségű valódi bőr anyagainkat javasoljuk!

 

Alova (AV) szövet katalógus letöltése

Arizona (AZ) műbőr katalógus letöltése

Bali (BA) szövet katalógus letöltése

Bondai (BN) szövet katalógus letöltése

Bondai (BN) standby kínálat szövet katalógus letöltése

Cagli (C) szövet katalógus letöltése

Lana Eco (LE) szövet katalógus letöltése

Mesh (MS) szövet katalógus letöltése

Nimes (NM) szövet/háló katalógus letöltése

Optio (OP) műbőr katalógus letöltése

Santos (ST) műbőr katalógus letöltése

Sawana (SW) szövet katalógus letöltése

 

Ha olyan kárpitot szeretnél, amely nincs a kínálatunkban, arra is van megoldás. A legtöbb saját gyártású ülőbútorunk esetében arra is van lehetőség, hogy részünkre megküldött egyedi kárpittal vonjuk be a forgószékedet. Ezzel kapcsolatban viszonteladóinknál tudsz érdeklődni.