Antares székkárpitok

A kárpitok műszaki jellemzésének legfontosabb mérőszáma a Martindale-mutató, ami a kopásállóságról szól. Azt mutatja, hogy egy ember hányszor ülhet bele egy adott kárpittal bevont székbe anélkül, hogy annak szövete komolyabb elváltozást mutatna.

E vizsgálat a Martindale-teszttel történik, amit egy speciális, erre kifejlesztett berendezéssel végeznek. A teszt során a kárpitokat meghatározott felületi nyomással, adott minőségű dörzsvászonnal dörzsölik, amíg azon észrevehető elváltozás, pl. az első szálszakadás nem jelenik meg. A Martindale-szám azt jelöli, hogy az adott kárpit a teszten legalább mennyi dörzsölési ciklust követően is sértetlen maradt.

Az Antares kínálatában az itáliai Bondai (BN) kárpit bír a legmagasabb értékkel, 150 000 a Martindale mutatója. Ami azt jelenti, hogy normál használat mellett kb. 20 évig nem kell szemmel látható kopástól tartani, ha ilyen szövettel van a szék kárpitozva.

Alapkínálatunkban 13 különböző kárpit-család, és összesen több, mint 50 különböző kárpittípus található meg. A belépő szintet a C (Cagli) kárpitok jelentik, melyek az alsóbb kategóriás székekhez elérhetőek. Közép és felső- kategóriás széktípusok esetén a belépő kárpit az AV (Alova) és a MS (mesh).

A C, AV, BA, BN, FO, L, LL, TAM, YS kárpitok mindegyike szövet, különböző színekkel és textúrákkal.

Az MS remek szellőzése, modern megjelenése miatt vonzó alternatíva.

Ha a tisztán tartás a fő szempont, akkor vess egy pillantást műbőr kárpitjainkra: legtöbb széktípusunkat elegáns OP (Optio) textilbőrrel, CAM lélegző műbőrrel, vagy kimondottan egészségügyi területen való felhasználásra ajánlott NP orvosi műbőrrel is rendelheted. Ha pedig a presztízs is lényeges, kiváló minőségű valódi bőr anyagainkat javasoljuk!

Ha pedig olyan kárpitot szeretnél, amely nincs a kínálatunkban, arra is van megoldás. A legtöbb saját gyártású ülőbútorunk esetében arra is van lehetőség, részünkre megküldött egyedi kárpittal vonjuk be a forgószékedet. Ezzel kapcsolatban viszonteladóinknál tudsz érdeklődni.