DYNA net render

Manapság már számtalan különböző forgószéktípus érhető el a piacon. Az Antares kínálatában több mint 150 eltérő forgószék található. Ilyen széles kínálat mellett nem könnyű eligazodni, ezért cikkünkben a különböző kategóriájú forgószékeket mutatjuk be.

 

Ergonomikus forgószékek

Elsősorban azokat a székeket soroljuk ebbe a kategóriába, melyek alkalmasak napi 8 óránál is hosszabb használatra. Ezeket a székeket nagy mértékű személyre szabhatóság jellemzi, és általában olyan funkciókat is tartalmaznak, melyek a többi székkategória esetében nem mindig elérhetőek, például ülésmélység állítás, több irányban állítható karfa, vagy éppen fejtámla. Sok ergonomikus forgószék hálós háttámlával és állítható deréktámasszal rendelkezik, de van számos, ergonomikusnak mondható, hagyományos, kárpitozott támlás forgószék is. Az ergonomikus forgószékek leggyakrabban szinkronmechanikával vannak felszerelve, de az aszinkron mechanikás típusok sem számítanak ritkaságnak. Mivel az ergonomikus székek a lehető legjobban megtámasztják használójukat, így az később fárad el, vagyis hosszabb időn keresztül tudja használni a széket. Azoknak, akik naponta több, mint 7 – 8 órát használják széküket, mindenképpen érdemes egy személyre szabott, ergonomikus forgószéket beszerezniük.

Csúcskategóriás ergonomikus forgószék az Antares kínálatából az ERGOHUMAN, mely egy közkedvelt típus azok körében, akik a lehető legjobb ülésmegoldást szeretnék magukénak tudni.

 

 

Egyik legnépszerűbb ergonomikus, hálós forgószékünk a 1850 OMNIA, mely elérhető exkluzív megjelenést nyújtó „white” kivitelben is, illetve jutányosabb áron kapható „smart” felszereltséggel.

 

               

 

PURE termékcsaládunk az OMNIA modellekhez hasonló megjelenést és ergonómiát ígér, de elérhető nemcsak hálós, de kárpitozott háttámlával, és szinkronmechanika mellett aszinkron mechanikával is.

                 

 

Kiváló minőségével és remek ár-érték arányával az YPSILON azok számára is kiváló választás, akik nem akarnak százezer forint feletti összegeket költeni ülőgépükre.

                                                                                   

Operatív forgószékek

Operatív forgószékek alatt a hagyományosabbnak mondható irodai forgószékeket értjük, melyeket az ülőmunkát végzők többsége használ. Az ilyen modellek napi 6-8 óra használatra vannak tervezve. Az operatív székek jellemzője, hogy felszereltségük nagy mértékben a megrendelő igényeire szabható. Elérhetőek számtalan szövettípussal, karfa nélkül, fix-,1D-, 2D-, 3D-karfával, és különféle görgőtípusokkal.

                                                          

A belépő kategóriát a 30.000 – 40.000 Ft körüli típusok képviselik, mint például a MEGANE, a BRAVO, vagy a PANTHER. Ezek a forgószékek CP mechanikával rendelkeznek. A 40.000 – 50.000 Ft körüli ársávban már elérhetőek az aszinkron mechanikával szerelt modellek is, melyek a CP mechanikánál jobb személyre szabhatóságot, ennélfogva magasabb szintű kényelmet és ergonómiát biztosítanak.

Közkedvelt aszinkron mechanikájú típusaink a 1140 ASYN, a XENIA LX, a CINQUE ASYN LX, a SYNERGOS LX, és a PANTERGOS LX. Bár ebben a kategóriában kevésbé gyakori, szinkronmechanikás székeket is találhatsz, melyeket jellemzően 50.000 – 80.000 Ft közötti ajánlott bruttó fogyasztói áron vásárolhatsz meg. Például CINQUE SYN standard, 1640 SYN és BOSTON standard

                     

 

 

Gamer forgószékek

Gamer székek esetén két fő kategóriát különböztethetünk meg: a hintamechanikás és dönthető háttámlás típusokat. Előbbiek esetében a háttámla, és az ülőlap által bezárt szög fix, a hintamechanika kioldásával a székkel előre-hátra lehet billegni, körülbelül 120 fokos szögig. A hintamechanikás gamer székek általában fix, ritkábban felhajtható karfával vannak felszerelve, mely gyakran kárpitozott. Hintamechanikás gamer székeink például az AVONDALE II, a BLINKER, a NEWDALE, és a SPEEDWAY.

 

                                             

 

A dönthető háttámlával készülő gamer székek valamivel drágábbak, mint a hintamechanikás típusok, és nagyobb méretűek is azoknál. Háttámlájukat majdnem vízszintes helyzetig le lehet dönteni (általában 140 – 160 fokos szögig). Ilyen típusú székeinkhez sokszor tartozékként nyak- és deréktámasztó párnák járnak, melyeket egyéni igényeid szerint mozgathatsz, vagy akár le is vehetsz a székről. Az gamer székek gyakori tartozéka az állítható magasságú karfa, mely egyes modelleknél kiegészülhet szélességállítási funkciókkal, és a karfa top előre hátra mozgatásának lehetőségével. Dönthető háttámlás gamer székeink a GAMEBOOST, a MONTE-CARLO, az ALPHA RACING, és az ALFA ROMEO. Gamer székek jellemzően műbőr kárpitozással elérhetőek, ez alól kivételt képez a DAKAR forgószék, mely ebben a kategóriában szokatlan módon, szövet kárpitozással készül.

               

 

Főnöki forgószékek

A főnöki forgószékek nem folyamatos képernyő előtti munkavégzésre vannak tervezve. Ajánlott napi használati idejük általában 3-5 óra. Legfontosabb tulajdonságuk a fotelszerű kényelem, és a tekintélyt parancsoló megjelenés. A főnöki, vagy más néven vezetői forgószékek jellemzője a nagy méret és súly, a magas háttámla, és a többnyire fix, kárpitozott támfelületű karfa.

Az olcsóbb főnöki forgószék típusok egyszerű hintamechanikával vannak felszerelve, a drágább modellek pedig multiblock hintamechanikával készülnek, amely az egyszerű hintamechanika egy továbbfejlesztett változata. Különbség az egyszerű és a multiblock hintamechanika között, hogy az előbbi csak felegyenesedett pozícióban rögzíthető, a rögzítést kioldva hátra lehet vele dőlni, a hátradöntött pozíciót azonban nem lehet rögzíteni. A multiblock mechanikát hátradöntött pozícióban is tudod rögzíteni. A hintázás szöge is kis mértékben eltér a két mechanika típusnál. Hogy ki melyiket preferálja, egyéni ízlés kérdése, de a legtöbben kényelmesebbnek tartják a multiblock mechanikát.

A főnöki székek leggyakoribb kárpittípusa a műbőr. Kiváló minőségű műbőr főnöki székeink többek között a BALTIMORE, egyes típusok valódi bőr kárpitozással is elérhetőek, mint például a BUFFALO, a CHICAGO, a HAWAII, és a SIRIO

                 

Szövetes kárpitok a főnöki székeknél kevésbé jellemzőek, ha ilyet keresel, a MODUS textil és a STILO székeken érdemes elgondolkodnod.

           

24 órás használatra szánt forgószékek

24 órás használatra alkalmas székeink alatt azokat értjük, melyek robosztus és strapabíró felépítésüknek köszönhetően alkalmasak a non-stop használatra. Ezek a forgószékek általában fém alkatrészekkel és ultra magas kopásállóságú kárpittal készülnek. Leggyakrabban multiblock hintamechanikával találkozhatsz alattuk. A 24 órás használatra alkalmas székeket többnyire professzionális használatra vásárolják, olyan munkahelyekre, ahol éjjel-nappal, a nap minden órájában dolgozik valaki a székben, például portaszolgálat, irányítótorony vagy diszpécserközpont.

Természetesen, ha nem zavar, hogy az ilyen jellegű székek az átlagosnál nagyobbak, mind méretre, mind súlyra, és egy strapabíró, kényelmes forgószéket szeretnél magadnak otthonra, akkor ezek a típusok is kiváló választást jelentenek.

Egyik legnépszerűbb 24 órás használatra tervezett modellünk a MARKUS.

 

Ha a létező legjobb minőséget, és kényelmet keresed, és az ár csak kevésbé lényeges szempont, tekintsd meg CONCORDE forgószékünket. Szintén kiváló választás lehet az AIAX 24, a 1824 LEI és a népszerű BOSTON forgószékcsalád 24 órás használatra tervezett modellje, a BOSTON 24.

                                              

 

Melyik kategóriát érdemes választani?

Ha elsősorban munkára használod majd a széked, azt javasoljuk, hogy az operatív, vagy ergonomikus székek közül válassz, kiváltképp, ha napi 6 óránál több ideig tervezel székedben ülni. Ezek a székek biztosítják a legtöbb beállítási lehetőséget, így segítenek fenntartani a számodra kényelmes, helyes testtartást.

Ha sok hely van a helységben, ahol forgószékedet majd használni szeretnéd, fő szempont a kényelem, és az elegáns megjelenés, érdemes lehet elgondolkodnod egy főnöki széken. Fontos tudnod azonban, hogy az ilyen típusokon jóval kevesebb dolgot tudsz saját igényeid szerint beállítani. A legtöbb főnöki széken csak a magasság ás a hintamechanika állítható, tehát ha egy ergonomikus munkaállomást szeretnél kialakítani, nem egy vezetői forgószék lesz számodra az ideális választás.

Ha elsősorban játékra, és napi 5-7 óránál kevesebb ideig tervezed székedet használni, jó választást jelentenek a Gamer székek, melyek talán legfontosabb megkülönböztető tulajdonsága a stílusos, egyedi, versenyautó ülésre emlékeztető design.

Ha elsődleges szempont a strapabíróság és a kényelem, és nem bánod az ebből eredő jelentős plusz súlyt, valamint a borsosabb árcédulát, bátran választhatsz 24 órás felhasználásra szánt székeinkből is!

 

Teljes forgószék kínálatunkat megtekintheted itt.